Güncellenen Politikalarla Kazakistan, Sera İşletmelerini Teşvik Ediyor: Elektrik, Kömür ve Doğal Gazda Devlet Desteği Artırıldı!

yazar:

kategori:

3 Ekim 2023 tarihinde yürürlüğe giren güncellemelerle, Kazakistan’da sera işletmelerine yönelik önemli destekler getirildi. Isıtmalı sanayi seraları ve çiftlik seralarında korunan toprakta sebze yetiştiriciliği yapan işletmeler, mevsimler arası dönemlerde elektrik, kömür ve doğal gaz harcamalarında devlet desteklerinden faydalanabilecek.

Yerel yönetim organları, öncelikli bitki türlerini ve sübvansiyon kriterlerini belirleyecek. Sübvansiyon desteğinden yararlanmak isteyen çiftlik seralarının üretim teknolojilerine uygunluk sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. Uygunluk sertifikası, Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı Teknik Düzenlemeler ve Metroloji Komitesi tarafından verilmektedir. Ayrıca, korunan toprakta sebze yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla gübre (organik hariç), pestisit, biyoajan (entomofaj), biyolojik ilaç ve sulama suyu tedariğinde sübvansiyon destekleri sağlanacaktır.

Yeni düzenlemelere göre, tohum alımlarında sübvansiyon desteği %30 oranında artırılmıştır.